skip to Main Content
Dansk Lean Forum
Senest opdateret 13. juni 2019

Lean ved indretning af et bibliotek – hvordan griber jeg det an?

Mogwai har stillet følgende spørgsmål til Dansk Lean Forum:

Hej Lean Folk

Jeg har to spørgsmål:


Dansk Lean Forum:
Certificeret Lean Green eller Black Belt?

Alle bælteniveauer – som selvstudie eller fremmøde >


1) Jeg skal ordne firmaets bibliotek og vil gerne gøre den overskuelig igennem Lean tænkning – er der nogen forslag hvordan jeg kan gribe opgaven an?

2) Jeg skal lave en konsulent kuffert, hvor der kan være saks, lim, tape, snor og meget mere til den enkelte konsulent, når han/hun skal ud og sætte stand op eller undervise. Er der nogen der har nogle forslag til en sådan kuffert der kan holdes vha. af leans ordens princip?

Mvh
Mig

Kan du hjælpe?

Hvis du kan hjælpe Mogwai så skriv endelig en kommentar til dette indlæg – klik på “Kommentarer/Comments” under dette indlæg.


Dansk Lean Forum:
Fuld effekt af Lean?
Målstyring, fra hamster- til forbedringshjul, stærk problemløsning…

Vi har hjulpet Toyota – mød Flexkom >Dansk Lean Forum:
Hvor langt er I med Lean fra 0-100%?

Få svaret på 9 spørgsmål >


Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Hej,

  Jeg har ingen erfaring med indretning af et bibliotek. Men derfor vil jeg alligevel gerne komme med et bud.

  1) Ved indretning af et bibliotek forestiller jeg mig, at bøger skal stå i den gruppe de tilhører (faglitteratur, skøn… osv.) og derefter i nummerorden.
  Men nu taler vi om “firmaets bibliotek” og her må der vel kun være tale om faglitteratur. Så her skal bøgerne sandsynligvis grupperes efter strategi, produktion, salg, indkøb osv. og derefter i alfabetisk rækkefølge (forfatternavn).
  Så det du evt. skal tage med i indretningen er, at faggrupperne skal placeres synligt og let tilgængelig. Gerne med synlige skilte, så “kunderne” let kan overskue biblioteket. Det andet du kan gøre for at minimere spildtid er at synliggøre alfabetet med små kasser (som på et bibliotek) imellem bøgerne. Du skal også tænke på en simpel lånedatabase, hvor der er styr på udlån af bøger, men hvor det også er synligt hvornår bøgerne kommer retur. Dette kunne laves på noget intranet, i et regneark eller mere synligt på en tavle (ex. folk udfylder en låne-seddel og hænger den op ud for den måned hvor bogen igen skal afleveres).
  Bare nogle tanker.

  2) Mit input er, at I skal blive om en “standard kuffert” og lave en standard indholdsseddel. Derefter skal I indrette kufferterne, så det besluttede indhold får faste pladser (5S) i kufferterne. På den måde kan folk hurtigt se, om en kuffert er klar til brug. I behøver ikke lave en kuffert til alle mand (med mindre at alle bruger en kuffert hver dag). Ellers skal I bare lave det antal der er brug for – kufferterne skal ikke være personlige.
  Husk også at lave et “forsyningssted” hvor kufferter kan genopfyldes. Her skal der laves en bestillingsseddel og der skal udpeges én ansvarlig for at genopfylde “forsyningsstedet”.

  Håber ovenstående kan være til inspiration!

  Mvh
  Mikkel Smith

Skriv gerne en kommentar!

Back To Top
%d bloggers like this: