skip to Main Content
Dansk Lean Forum
Senest opdateret 19. juni 2019

Problemstilling – kan Lean bruges til optimering af sagsbehandling og administration?

Poul har stillet følgende spørgsmål på Dansk Lean Forum:

Hej, mit navn er Poul Olsen, jeg er fra Sisimiut i Grønland. Jeg er Scient.adm. studerende i 3. semester i Aalborg Universitet. Jeg er allerede begyndt at tænke på mit bachelor projekt, og jeg er meget interesseret at skrive om lean ledelse. Mere specielt
tænker jeg på i det Grønlændske forhold. For i Grønland bruger vi rigtig mange penge på administration, og får alt alt for lidt for pengene, derfor vil jeg meget gerne undersøge om Lean kan hjælpe på områder, f.eks. sagsbehandling i div. omr.

Eller er det kun til ‘de store’? Eller kan I rådgive mig om det skal være et helt andet ledelsessystem jeg skal søge efter?


Dansk Lean Forum:
Certificeret Lean Green eller Black Belt?

Alle bælteniveauer – som selvstudie eller fremmøde >


Links

Lean kan helt klart anvendes i administrative processer – læs mere her: Lean Administration.

Lean Administration VSM Værdistrømsanalyse
Udpluk fra en Værdistrømsanalyse (VSA/VSM) i Lean Administration

Dansk Lean Forum


Dansk Lean Forum:
Hvor langt er I med Lean fra 0-100%?

Få svaret på 9 spørgsmål >


Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Hvis du søger viden om lean ledelse/administration kan jeg anbefale lindgaardconsulting.dk og borsenforum.com. Og min erfaring siger der kan gøres meget.. Håber det kan give dig lidt..

 2. Hej Poul,
  Lean er helt bestemt et godt værktøj til optimering af administrative processer.
  Jeg har selv læst denne bog
  “Lean Administration I: How to make business processes transparent”. (søg efter denne titel på nettet)
  Den dækker kun over den første del af arbejdet med Lean i administrative processer – og den er meget detaljeret og teoretisk. Men den går samtidig slavisk igennem processen med forberedelse, kortlægning, måling af tabt tid mm.
  Lån den evt. på biblio – og se om den er noget for dig. Jeg købte den for €80 på den tyske Amazon.
  God fornøjelse!
  Mvh
  Mikkel Smith
  http://www.flexkom.dk

 3. Hej Poul,

  Lean værktøjerne kan utvivlsomt gøre forskel – også inden for aministrative processer. Værktøjerne gør det dog ikke alene – det sværeste er at få menneskene med. Der findes forskellige tilgange til ændringer i en organisation, bl.a. John Kotter’s change management, som beskriver 8 trin til en succesfuld ændring. Bl.a. skal der være et pres (brændende platform) og en vilje til ændringerne. Jeg tror at du skal fokusere her som noget af det første.
  Held og lykke med opgaven.

  mvh
  Lars

Skriv gerne en kommentar!

Back To Top
%d bloggers like this: