skip to Main Content
Dansk Lean Forum
Senest opdateret 13. juni 2019

Skal jeg skrive om Lean i fagprøve?

Melissa har stillet følgende spørgsmål til Dansk Lean Forum:

Hej

Jeg er ansat i en kommune…som kontorelev..
skal snart skrive en fagprøve..og overvejer lidt at skrive om lean…der hvor jeg sidder nu…/ borgerservice…benytter sig meget af lean processen…jeg ved deværre ikke så meget om det…kan I hjælpe mig med dette? hvordan kan jeg skaffe flere oplysninger? synes I at det lyder som en god ide, at jeg skriver om Lean i min fagprøve? og hvis jeg skulle gøre det , hvad skal jeg så fortælle i præsentation?? For har nemlig fået ad vide at det skulle være om noget helt andet..


Dansk Lean Forum:
Certificeret Lean Green eller Black Belt?

Alle bælteniveauer – som selvstudie eller fremmøde >


kender i nogen som har fået gode respons på det ??
det er 2. uddannelses periode, så har ikke meget erfaringer med dette..håber derfor at hører fra Jer..

Mvh.

Melissa

Kan du hjælpe?

Hvis du kan hjælpe Melissa så skriv endelig en kommentar til dette indlæg – klik på “Kommentarer/Comments” under dette indlæg.


Dansk Lean Forum:
Fuld effekt af Lean?
Målstyring, fra hamster- til forbedringshjul, stærk problemløsning…

Vi har hjulpet Toyota – mød Flexkom >Dansk Lean Forum:
Hvor langt er I med Lean fra 0-100%?

Få svaret på 9 spørgsmål >


Dette indlæg har 11 kommentarer

 1. Hej Melissa,

  Jeg kender desværre ikke uddannelsen til kontorelev, men du skal være opmærksom på en række formalia som skal opfyldes i fagprøven. Jeg kan dog ikke forestille mig, at en opgave om Lean ikke skulle kunne godkendes som fagprøve.

  Du kan læse mere om Lean generelt på Dansk Lean Forum. Hvis du vil læse mere konkret om Lean i administrative processer, så prøv diverse søgemaskiner og der findes også flere bøger om Lean i service og administration.

  Du spørger også om det er en god ide. Du skal skrive om det du helt vil! Så hvis du gerne vil vide mere om Lean og bruge aftener på at studere og skrive om emnet, så er Lean det rigtige.
  Lean er et meget hot ledelsesværktøj, som i disse år ruller ud i alle brancher af dansk erhvervsliv. Men tiderne skifter og nye hotte værktøjer vil komme på banen. Du vil sandsynligvis komme i berøring med Lean uanset hvilket job du ender i efter endt uddannelse, og derfor vil du klæde dig godt på til ethvert job!

  Jeg kender MANGE som har skrevet om Lean i andre uddannelsesforløb!

  God arbejdslyst!

  Mvh
  Mikkel Smith
  http://www.flexkom.dk

 2. Hej Melissa

  Det er korrekt du naturligvis skal undersøge hvilke krav der formelt stilles til dig fra studiet.

  Men når det er sagt, syntes jeg det lyder som en rigtig god ide. Lean bliver snart brugt alle steder, og du vil derfor blive en god resource for din kommende arbejdsgiver.

  Hvis du ønsker noget inspiration, kan du prøve at tage kontakt til Kerteminde kommune. De har haft god succes med lean.

  Hvis du vælger at skrive om lean, kan du bla. komme ind på følgende:

  – hvad ønsker du at opnå med lean?
  – hvilke lean-værktøjer ønsker du at anvende?
  – en forklaring af værktøjerne
  – hvad er situationen i din virksomhed nu?
  – hvor forestiller du dig virksomheden ender, hvis du vælger at bruge lean?

  Jeg har en del material liggende omkring lean, og det kan jeg sende til dig hvis du ønsker det. God arbejdslyst.

  Venlig hilsen
  Marcus Sørensen

 3. Hej,

  Vil også lige knytte en kort kommentar.
  Er også af den overbevisning at Lean sagtens kan være et emne for en fagprøve. Lean filosofien kan med stor fordel og gevinst anvendes indenfor adm. og service.

  Du kunne f.eks. skrive om situationen i dine omgivelser nu – dvs. arbejdspladsen, som formentlig er case for fagprøven. og derefter beskrive Lean og fortælle hvorfor du vælger det og hvilke fordele du ser i det.

  Ved præsentation kan du som jeg ser det så snakke om hvordan man kommer igang med Lean i Jeres branche og hvilke fælder man skal være specielt opmærksomme på. Et oplagt emne er her forandringsledelse. Lean kan ikke bare overføres til danske virksomheder.

  Endeligt vil jeg knytte en kommentar til Mikkels indlæg:
  Lean er ikke et ledelsesværktøj! men en filosofi, der skal integreres og være en ny kultur for den respektive virksomhed. At Lean så indeholder en række værktøjer – det er en anden sag.

  Vh.
  Daniel.

 4. Hej

  Jeg faldt over dette indlæg, da jeg selv søger information om Lean til en fagprøve.

  Den kommune jeg er på arbejder også med Lean.

  Jeg syntes der findes mange gode artikler om lean og hvad lean er, men syntes ikke rigtig jeg kan finde nogle resultater fra det offentlige hvor man kan læse om deres erfaringer.

  Jeg vil også meget gerne hører/læse de dårlige historier hvor Lean ikke passer ind i virksomheden eller bruges forkert.

  Kan i hjælpe mig med at finde frem til nogle af disse oplysninger, vil jeg være meget taknemlig.

  Og vil meget gerne modtage det materiale i evt. kunne havde om Lean.

  Hilsen

  Natalia

 5. Hej Natalia,

  Det er korrekt at der ikke er mange artikler om Lean i det offentlige på Dansk Lean Forum. Der kommer helt sikkert på et tidspunkt, men det kan du ikke bruge til noget pt.

  Der findes flere artikler om implementering af Lean i det offentlige på andre netsider. Prøv at søg via Google.

  I et tidligere indlæg henvises der til kritisk Lean litteratur. Klik her http://leanforum.wordpress.com/2007/03/18/kritisk-lean-litteratur/

  God fornøjelse!

  Mvh
  Mikkel Smith

 6. Hej Nana,

  Mit udgangspunkt er, at Lean kan anvendes alle steder. Så absolut også på en privat skole!
  Lean handler om at skabe værdi for kunderne med den mest effektive indsats. Så hvordan kan man udføre kvalitetsundervisning uden at fråse med ressourcerne? Her kommer ord som planlægning, skemalægning, længden af timer osv. ind i billedet.

  God fornøjelse!

  Mvh
  Mikkel Smith
  http://www.flexkom.dk

 7. ok det lyder dejligt, jeg skal også skrive en fagprøve. jeg er en kontor elev i en privat skole og kunne tænke mig og skrive om Lean, fordi jeg synes det kunne gavne skolen.

  Men kunne ikke bestemme hvad jeg skal skrive om 😉

 8. Hej
  Jeg har også selv tænkt på og skrive om lean til min fagprøve. Er der nogen der allerede har skrevet om lean, hvor jeg må læse deres fagprøve?

  Det kan nogen gange godt være svært lige og finde noget inspiration til det.

  Håber der er nogen der er åbne om det.

  _____

  Dansk Lean Forum:
  Indlægget er lagt ud som et indlæg – se her
  http://leanforum.wordpress.com/2009/04/14/lean-opgave

 9. Hej

  Nu kan jeg se at det er noget tid siden folk har skrevet indlæg til dette emne, men jeg blev lidt nysgerrig om der var nogen der havde fået skrevet fagprøve om Lean og om hvordan det var gået med det?

 10. Hej,

  Ligesom Pernille skrev for et års tid siden, er jeg også interesseret i, hvordan det er gået nogle af Jer?

  Jeg er for nylig begyndt at læse en masse stof om LEAN, og må sige, at jeg er blevet ret bidt af det. Synes virkelig det er spændende – især fordi det ville passe perfekt ind i min virksomhed, at få det implementeret.

  Jeg skal selv til at skrive fagprøve for specialet økonomi, og her overvejer jeg kraftigt at skrive om LEAN – evt. med tilknytning til Kaizen m.m.!

  På forhånd tak 🙂

  Bo

  (PS. Gode råd modtages gerne!)

Skriv gerne en kommentar!

Back To Top
%d bloggers like this: