skip to Main Content
Dansk Lean Forum
Senest opdateret 13. juni 2019

Spørgsmål til Dansk Lean Forum

Kim har spurgt om følgende:

Hej med jer

Jeg har gennem det sidste havle år startet Lean op i vores produktion, som en form for prøve ballon, samt for at vise ledelsen at Lean principperne rent faktisk er mere end bare snak. Det har så heldigvis givet nogle fantasktisk resultater, hvilket har ført til at jeg nu har fået muligheden for at implementerer det i resten af virksomheden. Interessen for Lean er over en bred kam blevet meget stor, men der er lige den lille hage at det kun er undertegnet, der har viden omkring Lean. Derfor søger jeg noget pædagoisk materiale omkring Lean Admin. på et grundlæggende plan. Samt noget konkret omkring bundlinje resultater for effekten af lean i admin. Det her skal udelukkende bruges til at give en forsmag på hvad det er, de skal investerer i, samt hvordan det kan ses på bundlinjen, hvis det bliver gjort rigtigt.


Dansk Lean Forum:
Certificeret Lean Green eller Black Belt?

Alle bælteniveauer – som selvstudie eller fremmøde >


Jeg glæder mig til at høre hvad I har at sige

Med venlig hilsen

Kim Rosendal

Kan du hjælpe?

Hvis du kan hjælpe så skriv endelig en kommentar til dette indlæg


Dansk Lean Forum:
Fuld effekt af Lean?
Målstyring, fra hamster- til forbedringshjul, stærk problemløsning…

Vi har hjulpet Toyota – mød Flexkom >Dansk Lean Forum:
Hvor langt er I med Lean fra 0-100%?

Få svaret på 9 spørgsmål >


Der er en kommentar til indlægget

 1. Hej Kim,

  Det bedste pædagogiske materiale omkring Lean i administration er et spil eller øvelse. I Flexkom har vi et eget udviklet spil. Spillet er udviklet specielt for at vise de to forbedringsniveauer vi oplever i Lean administration. Fordi vi ikke har lavet forbedringer i administrationen som vi i mange år har gjort i produktionen, så starter Lean i administrationen typisk med at angribe de mange små forbedringer. Dels for at opnå nogle succeser og dels for at få en forbedrings- og forandringskultur ind i administrationen. Når denne kultur er skabt og når de mange små forbedringer er gennemført kan man gå i gang med det mere tværgående og tungere arbejde med at trimme de administrative flows. Her er igen meget at hente.

  Bundlinieeffekt i administration er sjældent målbart (eller rettere det bliver sjældent målt). Vi har i Flexkom eksempelvis oplevet en virksomhed, hvor vi gik fra 60 til 40 medarbejdere i administrationen. Der var i høj grad tale om en omkostningsreduktionsstrategi. Omvendt kan der også være tale om en vækststrategi hvor man ønsker at de samme hænder skal kunne absorbere flere opgaver uden at øge tempoet. Jeg har desværre ikke et konkret tal på bundlinieeffekten af Lean i admin.

  God fornøjelse!

  Mvh
  Mikkel Smith
  http://www.flexkom.dk

Skriv gerne en kommentar!

Back To Top
%d