skip to Main Content
Dansk Lean Forum
Senest opdateret 9. marts 2022

Go to gemba i en produktion

Læs om “Go to Gemba i Lean Administration” >

God Lean-ledelse sker i “Gemba”

På japansk betyder “Gemba” “driften”. Det er netop i produktionen eller driften at værdier skabes og hvor god Lean ledelse foregår. Derfor “Gå ud i driften – go to Gemba!”. Når en ledelse vælger at implementere Lean, skal denne ledelse samtidig være klar til, bl.a. at deltage i mange tavlemøder om ugen. Ledelsen skal være synlig for at markere at man står bag forandringen til Lean og at man anerkender de forbedringer som foretages i produktionen.
Med andre ord, så skal ledelsen udfører “Lean Management”.

“Gå til Gemba” vedrører dog ikke kun ledelsen. Virksomhedens produktionsteknikere, planlæggere, indkøbere, udviklere m.fl. skal alle gå ud i produktionen.


Dansk Lean Forum:
Certificeret Lean Green eller Black Belt?

Alle bælteniveauer – som selvstudie eller fremmøde >


  • Produktionsteknikerne for at skabe forbedringer og fjerne spild – i samarbejde med operatørerne! Her er det oplagt at anvende problemløsningstavler.
  • Planlæggere for at støtte produktionen i gennemførsel af finplanlægningen. Her er det oplagt at anvende planlægningstavler.
  • Indkøberne for at se hvordan varerne optimalt pakkes hos leverandørerne, så produktionen kan plukke direkte fra kasser på arbejdspladserne. Læs mere om valg af leverandører ved Lean.
  • Udviklerne for at optimere de produkter de er ved at udvikle til produktion og for at genbruge komponenter. Læs mere om Lean i udvikling af nye produkter.
  • M.fl.

En virksomhed hvor hele organisationen ikke respekterer og lytter til “Gemba” får aldrig succes med Lean!

God fornøjelse i Gemba!

Dansk Lean Forum

Af Mikkel Smith, Flexkom
Flexkom – Lean kurser, Lean værktøjer, Lean konsulenthjælp >


Dansk Lean Forum:
Hvor langt er I med Lean fra 0-100%?

Få svaret på 9 spørgsmål >


Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv gerne en kommentar!

Back To Top