skip to Main Content
Dansk Lean Forum
Senest opdateret 19. juni 2019

Lean foregår ikke i konference- eller mødelokaler!

Mange tilbyder i øjeblikket træning i forskellige Lean-værktøjer på diverse kurser. Det kan være godt, men kun hvis formålet er at holde medarbejdere i arbejde og få tilskud. For der kommer meget sjældent ret meget mere ud af det…

Et eksempel

Lad mig vise et eksempel – fra den virkelige verden!
En virksomhed køber et 2 dages kursus i 5S hos én af de mange kursusudbydere. Alle medarbejdere deltager i de to dages træning hvor begge dage foregår i virksomhedens konferencelokale.
Hvad sker der så bagefter? Efter 2 dage med lukket produktion er der meget meget tralvt med ordrer. Så det er meget meget begrænset hvor meget af træningen som reelt ender i synlige resultater.
Virksomheden kan også vælge at træne medarbejderne i 5S afdeling for afdeling. Træning sker med en kort introduktion til teorien i 5S og hvorfor virksomheden vil implementere 5S. Det tager 10-20 min. Derefter præsenteres en plan for praktisk 5S træning i afdelingen. Planen udføres straks! Med grønne, gule og røde 5S sorteringssedler sorteres værktøjer, emner, paller, maskiner mm. Efter 2-4 timer har afdelingen fået det første 5S løft. Når dagen er omme vælges en repræsentant til virksomhedens 5S gruppe, som efterfølgende løbende auditerer 5S niveauet i alle produktionsafdelinger. 5S gruppen sikrer samtidigt at niveauet løbende forbedres.

Omgående resultater!

I eksemplet med træning i egen afdeling får medarbejdere og virksomhed omgående resultater af “kurset”. Samtidig er træningen meget mere effektiv, fordi træningen ikke tager udgangspunkt i en tænkt case i Powerpoint, men tager udgangspunkt i medarbejdernes egen hverdag!


Dansk Lean Forum:
Certificeret Lean Green eller Black Belt?

Alle bælteniveauer – som selvstudie eller fremmøde >


“Kom ud af konferencelokalerne og skab omgående resultater!!!”

Dansk Lean Forum

Af Mikkel Smith, Flexkom
Flexkom – Lean kurser, Lean værktøjer, Lean konsulenthjælp >

lean-kursus-undervisning
Modelfoto – Lean kursus

Dansk Lean Forum:
Hvor langt er I med Lean fra 0-100%?

Få svaret på 9 spørgsmål >


Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv gerne en kommentar!

Back To Top