skip to Main Content
Dansk Lean Forum
Senest opdateret 11. december 2020

Guide til valg af det rigtige Lean kursus eller Lean uddannelse

Det kan virke uoverskueligt at vælge det rette Lean kursus eller Lean uddannelse. Der er i dag mere end 10 udbydere af Lean kurser og Lean uddannelser i Danmark (plus udlandet).
Hvis du har behov for et Lean kursus er det først og fremmest vigtigt, at du beslutter dig for hvad hvad du vil have ud af et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Der findes en række kurser fra 1-3 dage og en række uddannelser fra 5-10 dage.

  • Lean kurserne er typisk til dem der ønsker træning i et specifikt værktøj eller korte introduktionskurser.
  • Lean uddannelserne er typisk for dem der ønsker at blive “eksperter” i Lean i et bredere perspektiv. Ordet “eksperter” er bevidst sat i anførselstegn fordi man – som altid – først bliver ekspert ved at have fingrene i maskinen.

Ved valg af et kursus skal du normalt også definere om du arbejder i administration eller i produktion.
Lean kursus >

Underviseren er vigtig

Forskellen mellem de forskellige Lean kurser og Lean uddannelser er ofte minimal. Så det er ofte formidlingen af kurset der er afgørende for succesraten. Her er det afgørende af underviseren både har praktisk erfaring med Lean og er en god formidler. En god underviser med mangel på praktisk Lean erfaring kan være god, men er ikke optimal.
En praktiker – uanset om det drejer sig om Lean eller andre faggrene – kan være din garant for, at undervisningen er praktisk orienteret. Den praktiske vinkel er vigtig for at du opnår succes med Lean. Teorien om Lean stammer i høj grad fra japanske og amerikanske bøger og derfor er det vigtigt at underviseren kan give Lean den “danske vinkel”. I blandt danske virksomheder finder du store forskelle i kultur – som imellem Danmark, Japan og USA. Men vi har alligevel nogle generelle kulturelle platforme iblandt de fleste danske virksomheder. Netop her kan en praktikere give den rette vinkel på en Lean problemstilling.


Dansk Lean Forum:
Certificeret Lean Green eller Black Belt?

Alle bælteniveauer – som selvstudie eller fremmøde >Dansk Lean Forum:
Hvor langt er I med Lean fra 0-100%?

Få svaret på 9 spørgsmål >


Dette indlæg har 0 kommentarer

Skriv gerne en kommentar!

Back To Top